American Meeting Třebíč 2011

V sobotu jsem s kamarádem fotografem vyrazil na sraz do Třebíče. Moc jsem se tam těšil, protože to byla mimo jiné i příležitost stavit se za bývalým majitelem a ukázat mu jeho bývalého zeleného Jeepa.

Protože už bylo počasí skoro letní, nechal jsem dveře doma a protože kolega je z kabrioletů zvyklý, střechu jsem nechal sklopenou a vyrazili jsme. Byli jsme domluveni, že se k nám cestou přidá další Jeep a do kempu na sraz přijedeme spolu. Vzal jsem s sebou i kameru a kolegu instruoval, že může kromě focení i točit. Za volant bych ho asi i pustil, ale on nesnáší manuály, říká, že k americkýmu autu prostě patří automat. I když u Jeepa by to překousl, tam se to prý hodí 🙂
Bývalý majitel byl rád, že je auto v dobrých rukou a mimo jiné jsem se od něj dověděl ještě pár drobností o historii Jeepa. Na srazu US aut, to byla klasicky pohodová atmosféra a velmi vydařená akce. Na spanilou jízdu nám organizátoři dali dvě slečny s americkými vlajkami a jeli jsme stylově v úvodu kolony spanilé jízdy a se sklopeným čelním sklem. Organizátorům patří dík za povedenou akci.