Jeep – oprava spínače blinkrů

Protože se nevrací spínač blinkrů do neutrální polohy na jednu stranu, je třeba se k němu dostat a půjde-li to, opravit jej, případně vyměnit. Abych se ke spínači dostal, je třeba sundat volant.

Na sundání volantu ovšem potřebuji speciální přípravek a hlavně, závitová očka s americkým závitem. Naštěstí kamarád zámečník má spoustu nářadí a ochoty pomoct. 🙂 Podle tohodle vlákna ve fóru, jsem dodal podrobný plánek, jaké závity tam mají být, zbytek jsem doměřil přímo na volantu. Kamarád mi přípravek tedy vyrobil a u dobrého kafe jsem mu zase já na oplátku pomohl s pár věcmi v Linuxu.

Po stažení volantu bylo potřeba sundat ségrovku, s tím mi ochotně pomohla přítelkyně. Musel jsem tlačit palci na ten kovový díl (pod ním je pružina), zatímco přítelkyně sundala ségrovku z volantové tyče.

Pak již byl vidět důvod, proč se na jednu stranu nevrací páčka do neutrální polohy – chybí jedna pružinka a aby toho nebylo málo, tak je ten díl ještě prasklý. Pružinku jsem si tedy vyrobil, není to žádné umělecké dílo, ale hlavní je, že bude plnit svůj účel. Prasklou umělou hmotu jsem chtěl nejdříve slepit vteřinovým lepidlem s aktivátorem co mám z letadýlek, ale to se ukázalo jako na nic, v tom místě je to namáhané, tak to praskalo. Tak jsem zkusil najít něco, čím to sevřít. Našel jsem v dílně hliníkový U-profil, který měl i přesně rozměry co jsem potřeboval. Pak už jen stačilo vyvrtat díru a trochu přizpůsobit a krásně to prasklé místo sevřelo.

Protože už je ale hodně hodin a nasazení ségrovky zase sám nezvládnu, kompletaci a ozkoušení udělám asi až zas zítra.