Jeep – zelená je dobrá

Dneska jsem se stavil u kamaráda s Jeepem, aby byl zas zelenej. Počasí vyšlo, barvy a laku bylo dostatek, takže to vyšlo.

Před dvěma týdny se nastříkal na karoserii plnič (stříkací kyt), na který pak přijde barva a lak. Musel jsem předtím jemým brusným papírem zdrsnit i původní nátěr, aby na to ten plnič chytnul. Silikonem jsem vyplnil spáry okolo blatníku. Páskou jsem polepil okraje spáry a pak jsem prstem silikon pěkně vtěsnal a natlačil do spáry. Kamarád mi poradil, ať si namydlím ruce, že pak mi nebude silikon ulpívat na prstu, až ho budu rozmazávat do spáry.

Před stříkáním jsem pomocí pásky a novin zakryl místa jako kola, sedačky apod. Pak už jen rozmíchat barvu, zapnout kompresor a už to jede… Spotřebovali jsme téměř všechnu z 1.8 litru barvy, takže odhad byl přesný. Nakonec na barvu šel lak ve více vrstvách. Přes noc to alespoň trochu zaschne a ráno ho zavezu domů. Hned jak to půjde ho zas nastrojím, aby mohl na silnici. Ve čtvrtek máme v Pardubicích další Thursday Cruise Night, tak už tam snad přijedu s pěkně zelenou károu 🙂